Omgeving

B&B De Oude Bakkerij  is gelegen op de Utrechtse Heuvelrug. Te midden van prachtige natuur heeft Driebergen en omgeving veel te bieden om te genieten en tot rust te komen. Dat geldt voor wandelaars, fietsers, maar ook voor een mooi autoritje.  Qua kunst en cultuur biedt Driebergen veel; te denken valt aan het cultureel erfgoed en in juni de kunstroute DriebergenART.

 

 

 

 

 

 

 

Driebergen

Driebergen is een levendige plaats met een ruim aanbod aan speciaalzaken  en talloze restaurants, elk met eigen specialiteiten, waaronder twee biologische eetgelegenheden. Het unieke historische centrum van Rijsenburg biedt bezoekers de mogelijkheid kennis te maken met een stukje 18e eeuws Nederlandse erfgoed en de Franse tijd. In de directe omgeving staan 14 kastelen, ridderhofsteden en landgoederen waarvan een aantal te bezichtigen is. Absolute aanraders zijn Slot Zeist, Huis Doorn en Kasteel Amerongen.

Het omliggende gebied van Driebergen bestaat uit een gevarieerd natuurlandschap met heuvels, heide (schaapskooi), zandverstuivingen, akkers, bossen, boomgaarden en weilanden. In de bossen zijn diverse wandel- en fietsroutes uitgezet, waaronder ook routes voor ATB en Nordic Walking. Door de weilanden vindt u klompenpaden. Wij hebben informatie over diverse wandel- en fietsroutes. Sportievelingen kunnen naar Odijk rijden (5 kilometer) waar een kano gehuurd kan worden voor een tochtje over de Kromme Rijn..

 

 

 

 

 

 

Activiteiten in en rondom Driebergen
Vervelen in Driebergen is er niet bij. Zowel in Driebergen zelf als in de directe omgeving worden gedurende het hele jaar door de meest uiteenlopende activiteiten georganiseerd. Hierbij valt te denken aan het Bloemencorso in Leersum, de Walk Art kunstmarkt in Zeist, de Kastelentocht per aangespannen paard in Doorn en allerlei bijzondere markten op de Traaij in Driebergen zelf.

 

 

 

 

 

 

 

Bezienswaardigheden in de omgeving van Driebergen

De Pyramide van Austerlitz: historische monument

Militair Luchtvaart Museum in Soesterberg.

De Domtoren, het Spoorwegmuseum het Rietveldhuis en het museum Speelklok in Utrecht.

Uitkijktoren bij Sint Helenaheuvel in Doorn